Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar

A közgazdasági képzés közel két évszázada összefonódik a műszaki oktatással a Műegyetemen: a tizenhat műszaki tantárgy mellett már 1856-ban kilenc kereskedelmi és közgazdasági tárgy szerepelt az intézmény tanrendjében. A mai, önálló képzési portfólióval is rendelkező Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar a BME 1998-as szervezeti átalakuláskor jött létre.

A közgazdasági, menedzsment, továbbá társadalomtudományi képzéseinket a vállalkozások, az ipar és a különböző felhasználói területek igényeinek figyelembevételével fejlesztjük. A karon végzettek munkaerőpiaci népszerűségének és későbbi sikeres elhelyezkedésének titka az is, hogy a Műegyetemen hallgatóink elsajátítják a sikerorientált csapatmunka módszertanait, és folyamatosan együttműködnek a műszaki és természettudományi területekről érkező szakemberekkel.

Az ipari folyamatokat értő, valamint a gazdálkodási és menedzsment ismeretek területén is járatos szakemberek képzése sok évtizede küldetésünk. Az egyetemen, Európában elsőként, már 1914-ben közgazdasági mérnöki oklevelet szerezhettek a műszaki ismereteiket közgazdasági képzéssel bővítő mérnökök. A műszaki és gazdálkodási ismeretek szinergiájára építő, ma is népszerű műszaki menedzser képzés e történeti előzmények méltó folytatása. Büszkék vagyunk rá, hogy a kutatási programjaink és oktatóink publikációi alapján karunk a szervezetfejlesztés, a környezeti fenntarthatóság, a pénzügyi és ipari digitalizáció, valamint a menedzsmenttudomány kutatásának nemzetközi élvonalbeli intézménye.

Dr. Koltai Tamás, egyetemi tanár, dékán
Kapcsolódások

A kar oktatói és kutatói a közös szempontrendszeren alapuló kutatásokon dolgoznak, legyen szó akár a klímaváltozásról, az életünk minden területén jelenlévő digitalizációról, vagy a fenntartható gazdaság üzleti modelljeinek kidolgozásáról.

További információért és érdekességekért a karról, látogasson el a BME Látogatóközpontba!

BME GTK videók
A BME GTK YouTube csatornáján folyamatosan frissülő videós tartalom érhető el a GTK képzéseiről, kutatási témáiról és a BME hagyományairól.

Kontakt

Cím: 1111 Budapest, Műegyetem rkp 3., K épület – Mf 1-3.

Nyitvatartás: H-P 6:00-21:00, Sz-V Zárva