Építészmérnöki Kar

A BME több mint 150 éve képez építészmérnököket, akiknek alkotásai, kutatásai 1871 óta mutatnak irányt a hazai és nemzetközi környezetalakítási törekvéseknek. Az építészmérnöki tevékenységünk összefűzi a társadalmi, művészeti, mérnöki szempontokat az épített környezet tervezésétől, annak városi szövetbe illesztésén keresztül, szerkezeteinek és berendezéseinek felépítéséig. Alkotó munkánk része az épített kulturális örökség védelme, a települések fejlesztése, valamint új szerkezetek, építőanyagok, kivitelezési megoldások kifejlesztése és alkalmazása is.

A karon Magyarország és Budapest városképét meghatározó épületek tervezői oktatnak. Meggyőződésünk, hogy nemcsak a szaktudást, hanem a jövőt felelősen alakítani vágyó gondolkodás igényét és képességét is át kell adnunk a leendő építészeinek. Közösségünkben az egyenrangú hallgatói-oktatói együttműködés örömét, a jövőt célzó alkotás-kutatás nagyszerűségét is megtapasztalhatják a diákok. Célunk, hogy az építészkaron végzettek tanulmányaik során kellő inspirációt kapjanak, és megtalálják személyes útjukat, amelynek során az épített környezet alakítása iránt elkötelezett, az ország és a világ fejlődésére reagáló, azt alakítani tudó, kihívásokat kereső és értő, kreatív szakemberekké válhatnak.

Alföldi György DLA, egyetemi tanár, dékán
Nő a mérnöki pályán

Várnay Marianne, az első női építészhallgató 1919-ben iratkozott be a Műegyetemre, akkoriban, amikor a nők nem választhatták a mérnöki és tudományos pályát.

További információért és érdekességekért a karról, látogasson el a BME Látogatóközpontba!

Odooproject
2012-ben a BME hallgatóiból álló csapat elsőként jutott be Magyarországról a Solar Decathlon verseny résztvevői közé.

Kontakt

Cím: 1111 Budapest, Műegyetem rkp 3., K épület – Mf 1-3.

Nyitvatartás: H-P 6:00-21:00, Sz-V Zárva